Charon Uitvaartbegeleiding ten doop in Het Sassennest

Sassenheim- “Beslist een aanwinst voor de Bollenstreek”, reageerde Clementine van der Meer uit Voorhout met gepast enthousiasme op de feestelijke presentatie van Charon Uitvaartbegeleiding Sassenheim en Omstreken door uitvaartbegeleidster Angé Hooijmans. Recent startte Hooijmans haar eigen ‘Charon’ uitvaartonderneming en afgelopen vrijdagmiddag was in Paviljoen ‘Het Sassennest’ in Park Rusthoff onder overweldigende belangstelling de officiële presentatie. “Afscheid nemen van een geliefde doe je met je hart. Met liefde, aandacht en respect en met een uitvaart die past.”
Door Ingrid Langeveld

Werkelijk niets ontbrak aan de boeiende demonstratie van de wijze waarop Hooijmans ‘Charon‘  in Sassenheim en omgeving wil neerzetten. Zowel leveranciers van manden en kisten, personen die rouwvervoer verzorgen, een bloemist, een fotografe, een register executeur-testamentair, Willemien Wagner van de lokale boekhandel, Warmonder Leo van Hassteren met zijn eigen gemaakte grafkist, als Gijsje Teunissen –oprichter van Charon- gaven vorm aan een presentatie die Van der Meer omschreef als ‘zeer indrukwekkend’. “De dood heeft niet het laatste woord”, verwoordde ze overtuigd. “Er is veel meer dan alleen maar kist. Angé inspireert je na te denken over de dood, over het afscheid en alles wat daar bij hoort: bewust kiezen hoe je het afscheid echt wil, op jouw persoonlijk vormgegeven creatieve manier. En dat is best heel bijzonder.”
Ook zangeres Britt van Duijn-Huiberts, die de bijeenkomst opluisterde met toepasselijke muziek, was onder de indruk. “Het is dat persoonlijke tintje met compassie waarmee ze het onderscheid maakt.”
Na het gesproken woord hief het gezelschap het glas: “Op al onze toekomsten, al onze levens en op Charon Uitvaartbegeleiding Sassenheim en Omgeving.”

Bij overlijden bel 06 45 70 06 53.
(Dag en nacht bereikbaar)

Share This