Koelen op graszoden is een hele prettige en vredige manier van koelen.

De graszoden, het liefst uit eigen tuin of omgeving, worden onder de baar, de kist of het bed geplaatst. Ze worden dagelijks besproeid met water waaraan Rozemarijnbadmelk en Silicea D8 is toegevoegd. Zowel het gras, de rozemarijn, als het Silicea, een oplossing van fijngemalen Bergkristal, hebben een sterke verbinding met het licht.

Door de graszoden regelmatig goed te besproeien, minstens twee keer per dag, vindt er een actief verdampingsproces en fotosynthese plaats waarvoor warmte aan de omgeving wordt onttrokken. Het gras neemt de warmte op. Door gebruik te maken van het natuurlijk koelen met graszoden helpen we de ziel van de overledene om rustig het lichaam te verlaten.

De periode tussen sterven en uitvaart is belangrijk voor de overledene. Het eigenlijke loslaten van de ziel van het lichaam zou een proces zijn van drie dagen.

De gedachte dat de overledene in deze tijd terugblikt op zijn of haar lichaam is al eeuwenoud. Rozemarijn is al even zolang een mystiek kruid. Het is het symbool van nagedachtenis, vertrouwen en bestendigheid. In het oude Egypte werden takjes rozemarijn op de graftombes van de farao’s gelegd om hen te helpen hun vroegere leven te herinneren. Rozemarijn brengt niet alleen geliefden in herinnering, maar ook de herinnering aan onze eigen ware weg…

Het was eeuwenlang traditie in Europa je gasten takjes rozemarijn aan te bieden als bewijs van liefde en vriendschap. Het biedt bescherming (van persoon of huis) tegen invloeden van buitenaf.

Silicium bekrachtigt de werking van rozemarijn in helderheid, inzicht en bescherming. Een koepel van omhulling en vrede is voelbaar rondom de overledene.

Door het koelen met gras in plaats van een elektrische koelplaat geef je de overledene meer rust. Door de omhulling met rozemarijn en bergkristal help je de zuivering, het inzicht, het overzicht, het loslaten en de bescherming tegen invloeden van buitenaf. Het schept een aangename omgeving, een bijzondere, voelbare stilte.

Op hele warme, zomerse dagen, kan eventueel extra gekoeld worden door emmers ijswater in de hoeken van de kamer neer te zetten of koelelementen of flesjes ijswater bij de overledene te leggen.

Het geeft een hele prettige, serene sfeer rondom de opbaring. Ieder die dit heeft meegemaakt kan dit beamen. Bijna sprookjesachtig, etherisch en toch zo aards, vredig en rustig. Na de uitvaart kunnen de graszoden weer teruggelegd worden in  het grasveld. Het groeit tijdens de opbaring ook gewoon door…

Bij overlijden bel 06 45 70 06 53.
(Dag en nacht bereikbaar)

Share This